3 tips om je woonkamer een make-over te geven

Als je al heel lang dezelfde woonkamer hebt kan het enorm gaan vervelen. Misschien vind je het verouderd en ben je toe aan wat anders dan dezelfde salontafel en fauteuil. Of is de samenstelling van het gezin verandert waardoor er meer meningen bij komen. 

Er zijn veel uiteenlopende situaties waardoor je de woonkamer een make-over zou willen geven. De drie onderstaande tips zullen er voor zorgen dat het makkelijker wordt om een make-over aan je woonkamer te geven. Of je nou op budget zit of niet.

Verander de kleuren die je gebruikt in de woonkamer.

Om echt een complete make-over te kunnen maken moet je beginnen met het veranderen van de kleuren in de woonkamer. Je salontafel en fauteuil kun je behouden. Net zoals de bank en tv. Maar als je de muur bijvoorbeeld een compleet nieuwe kleur geeft is het alsof je in een andere kamer bent. Je kunt dan nog de kussens en de gordijnen op de bank vervangen zodat je make-over helemaal compleet is. Zo hoef je niet alles te vervangen maar heb je wel een heel nieuw gevoel in de woonkamer. Je zult zien dat het echt een enorm verschil gaat maken. Je mood wordt ook beïnvloed door kleuren. Wist je dat? Dus als je een positieve uitwerking van je woonkamer zorg er dan voor dat de kleuren goed in orde zijn. 

Reorganiseer de meubels

Als je geen tijd of geld hebt om een streep verf door je woonkamer te trekken kun je ook gewoon de meubels verschuiven. Je kunt de bank bijvoorbeeld verwisselen met de fauteuil, een salontafel verschuiven en alles herindelen zodat je een fris gevoel hebt als je de woonkamer binnen stapt. Je zou het ook vaker kunnen doen. Je kunt een keer per half jaar doen, of kwartaal. Zo blijft het in roulatie op een budget en kun je je gasten altijd verrassen als ze op bezoek komen. Als je iets meer budget hebt kun je ook de gordijnen vervangen, of helemaal weghalen afhankelijk van wat je wilt. Als je meer licht naar binnen wilt is het zeker een goed idee om de gordijnen achter te laten. Hoewel dit natuurlijk een makkelijke manier is om wat variatie aan te brengen in de woning zijn er ook nog zeker wel andere mogelijkheden om op een creatieve wijze een make-over te geven aan je mooie woonkamer.

Nieuw licht

Het licht in je woonkamer moet eigenlijk een relaxte sfeer geven aan de omgeving. Vaak genoeg zie je woonkamers waarin de lichten bijna steriel zijn, dat is niet uitnodigend. Dus als je toch al een make-over wilt, waarom pas je dan niet het licht aan? Je kunt het heel makkelijk aanpassen door een andere lamp aan te schaffen die een andere kleur heeft. Of je kunt de lampenkap vorm veranderen zodat het licht op een andere manier in de woonkamer wordt verspreid waardoor je een ruimer gevoel krijgt als je de kamer binnenloopt bijvoorbeeld. Of je kunt de lamp verplaatsen waardoor weer een ander gedeelte van de woonkamer wordt belicht waardoor de waarneming in de kamer anders wordt. De fauteuil ziet er dan bijvoorbeeld wat groter uit. Of de salontafel is wat donkerder. Als je goed met licht speelt kun je de woonkamer eruit laten zien hoe je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *