3 tips voor als je gaat verbouwen

Je bent helemaal toe aan een nieuwe keuken of slaapkamer. Al jaren kijk je tegen dezelfde ouderwetse kamers aan. Kortom het is tijd voor een verbouwing! Misschien zie je wel op tegen een verbouwing, het kan lang duren, stressvol zijn en chaotisch. Natuurlijk hoort dit bij een verbouwing maar een verbouwing kan ook spannend en leuk zijn. Vooral met de juiste voorbereidingen hoeft verbouwen niet vervelend te zijn. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je onderling geen conflicten krijgt, niet tegen problemen aanloopt en minder vertraging hebt. Daarom is het erg belangrijk een goede planning in je hoofd te hebben die je ongeveer kan volgen.  Een goed begin is het halve werk. Daarom drie tips die jou kunnen helpen bij het verbouwen.

Doe inspiratie op

Voordat je kan beginnen met verbouwen is het heel belangrijk dat je weet wat het eindresultaat moet zijn. Dan weet je pas wat voor materiaal je nodig hebt en hoeveel tijd het gaat duren. Begin nooit zomaar te bouwen met een half uitgewerkt idee. Inspiratie kan je opdoen in de lokale meubelzaak of bouwmarkt. Hier zie de materialen en showmodellen. Ook kunnen de werknemers je hier adviseren. Op internet staan duizenden afbeeldingen die kunnen dienen ter inspiratie. Kijk eens rond op zoekmachines, social media of een online bouwmarkt. 

Maak een grove planning

Bij het verbouwen zal het heel lastig zijn je aan een precieze planning te houden. Dingen kunnen altijd anders lopen dan je verwacht. Maar wanneer je een grove planning maakt, voorkom je dit wel zo veel mogelijk. Als je weet wat het eindresultaat moet zijn na de verbouwing kan je een materialenlijst maken. Niet alleen heb je alles dan in huis wanneer je begint, je weet ook hoe lang het ongeveer duurt voordat alles binnen is. Op deze manier hoef je niet te wachten op extra materialen. Maak ongeveer een planning wanneer je iets af wilt hebben en hoelang het duurt. Dus bijvoorbeeld de tijd dat materiaal binnen is of hoelang iets moet drogen. Als je dit weet loopt je tegen minder onverwachte situaties aan.

Waar ga ik mijn materialen aanschaffen?

Materialen kopen is niet lastig. Bouwmateriaal of gereedschap is makkelijk en vrij snel te verkrijgen. De lokale bouwmarkt zal de meeste materialen hebben, die je nodig hebt. De levertijd zal niet erg lang zijn voor de materialen, meestal kan je ze gelijk meenemen na aankoop. Dubbelzijdig klevende tape zal je bijvoorbeeld gelijk kunnen meenemen. Op deze manier kan je snel beginnen. Het kopen via internet heeft ook voordelen. Het assortiment is enorm en de aanbieders ook. Je kan zo de materialen voor de voordeligste prijs kopen. Er zijn verschillende soorten tweecomponentenlijm te vinden online. Door de recensies te lezen op de website kan je zien hoe mensen de verkoper en het product ervaren.

Aan de slag!

Met deze tips kan je ontspannen beginnen aan de verbouwing. Wanneer je klaar bent met de verbouwing kan je eindelijk beginnen met het inrichten van de nieuwe kamer. Het inrichten van de kamer is het leukste aspect van een verbouwing. In dit stadium ga je de vruchten van je harde werk zien. Eindelijk kan je jouw droomkamer zien en aanpassen waar nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *