Alles wat je moet weten over stacaravans

Een stacaravan kan je beschouwen als een extra huis in de natuur. Je kan er lekker in ontspannen, misschien wel in een ander land. In elk geval even helemaal weg van de gewone drukke wereld. Maar het is wel belangrijk dat je hem goed onderhoudt, anders kan je er alsnog niet van genieten. Mocht je dit met plezier willen doen, dan kan je gaan kijken bij de stacaravans van Stekelbos.nl. Misschien zit daar wel iets tussen wat helemaal naar jouw smaak is.

Een stacaravan kopen

Wil je een stacaravan kopen? Denk dan aan de stevigheid. Waar komt de stacaravan te staan? Hij blijft de hele dag buiten staan, het hele jaar door. Dus moet je er wel zeker van zijn dat het dak wat er op zit bestand is tegen regen, sneeuw en vuil. Een schuin dak zorgt ervoor dat het er allemaal gemakkelijk vanaf glijdt, dus mocht je op een plek staan waar het altijd een beetje een gedoe is met het weer, is een schuin dak beter dan een plat dak. Anders loop je het risico dat je steeds je dak op moet om het schoon te vegen, en dat wil je natuurlijk liever niet als je een pauze neemt van al het werk.

Niet alleen het dak, ook de muren zijn belangrijk

Je wilt geen extra werk om het dak schoon te vegen, maar je wilt waarschijnlijk ook lekker warm en droog binnen zitten. Kijk dan eens goed naar de muren, hoe ze geïsoleerd zijn. Ook is het goed om te kijken voor vochtplekken, vooral bij tweedehands stacaravans. Niet alleen vochtplekken zijn vervelend, maar ook schimmelplekken kunnen zich daar voordoen.

Isolatie hoeft niet alleen bij de muren, ook op de vloer is het mogelijk om extra te verwarmen.

De binnenkant

Het is natuurlijk fijn als de zon naar binnen schijnt via een raam, maar let dan wel op de technische aspecten van elk raam. Niet alleen isolatie is hier belangrijk, bij ramen gaat het ook vooral om de veiligheid. Sta je op een vakantiepark, is de kans op inbraak wat groter. Check daarom wel goed of je raam op slot zit en eventueel van dubbelglas is. Zo voorkom je nare dingen tijdens je vakantie.

Meubels

Bij de binnenkant horen natuurlijk ook meubels. Dit kan gaan voor in de woonkamer, de slaapkamer maar ook in de keuken en badkamer is het belangrijk dat je alles compleet hebt. In alle kamers kan je een verwarming neerzetten. Dit zorgt niet alleen maar voor extra warmte, mocht er toch nog vocht zich voordoen dan kan een verwarming ervoor zorgen dat het snel weer opdroogt. Ook kan je extra warmte creëren door leuke accessoires.

De keuken

In de keuken kan je natuurlijk jouw favoriete tafel en stoelen neerzetten, maar om te koken is het wel handig om een goede 2 of 3 pits kooktoestel te hebben.Dan kan je ook gelijk alle elektra even nalopen of het klopt. Mocht je een tweedehands stacaravan kopen, trek de vaatwasser voor de zekerheid even open en controleer op schimmel , aangekoekt vuil of mankementen. Anders sta je in je vrije tijd alsnog de vaat met de hand af te wassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *