Begrafenissen tijdens de corona periode

Als er iemand in jou naaste omgeving overlijdt is dat natuurlijk al heel erg om te verwerken, maar tijdens de corona periode waar we nu met zijn alle in zitten is dit alleen maar nog erger geworden. Het is namelijk zo dat je met niet teveel mensen bij elkaar mag komen en je dus niet zomaar iedereen kan uitnodigen op een begrafenis. Daarnaast kun je ook niet zomaar iemand meer een knuffel geven om diegene troost te wensen. Kortom: een ontzettend vervelend iets, is alleen nog maar erger geworden. Wat kun je er als buitenstaander aan doen om het voor de familie van de overledene iets dragelijker te maken? Wij bespreken het in dit blog voor je.

Rouwwerk geven


Iets wat je sowieso kan doen als familie zijnde is een mooi rouwwerk bestellen dat je aan de familie geeft. Dit kan dan mooi op het graf geplaatst worden. Het zal de pijn natuurlijk niet verlichten, maar het is als familie zijnde wel een mooi gebaar om zoiets te geven. Zo weet de familie van de overledene dat er aan hun gedacht wordt en dat ze genoeg steun krijgen van alle kanten. Is dat het enige wat je kunt doen? Nee, je kunt nog meer doen.

Ga op bezoek


Als je door de corona niet aanwezig hebt mogen zijn bij de begrafenis, ga dan gewoon een aantal dagen later op bezoek bij de familie van de overledene. Zo kun je op die manier je spijt betuigen en laten zien dat je aan ze denkt. Wellicht kun je dan ook meteen mooie herinneringen ophalen om zo er toch nog een mooie draai aan te geven. Hoe krom dit uiteraard ook klinkt.