Bereken de dagwaarde van je auto

oldtimer

Op het moment dat je een nieuwe auto wilt kopen, is het vaak mogelijk om je huidige auto in te ruilen. Daarnaast is het ook op het moment dat jij jouw huidige auto gewoon wilt verkopen prettig als je de waarde van je auto weet. Veel mensen weten de dagwaarde van hun voertuig niet terwijl dit best een belangrijk aspect is. Naast de reden dat jij de auto zal willen verkopen, kan het ook zo zijn dat de auto op een of andere manier total loss raakt of gestolen wordt. Als je de auto dan all risk verzekerd hebt, krijg je de dagwaarde van de auto uitgekeerd, hierom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de dagwaarde van jouw voertuig. De dagwaarde berekenen van een auto is minder lastig dan veel mensen denken. Misschien ligt de dagwaarde van jouw voertuig wel zo laag dat je het all risk verzekeren overbodig vindt, of misschien schrik je wel van de huidige dagwaarde van jouw voertuig en vind je het van belang de verzekering all risk af te sluiten.

Het hang af van een hoop factoren

Bij het berekenen van de dagwaarde van een voertuig komen een hoop dingen kijken, een aantal dingen waar je wellicht zelf ook op kunt komen zijn het bouwjaar, de kilometerstand, het schadeverleden en de momentele staat van de auto. Hoe nieuwer de auto, hoe lager de kilometerstand van het voertuig en hoe hoger de dagwaarde zal liggen. De kilometerstand en het bouwjaar zijn overduidelijk de belangrijkste aspecten om de dagwaarde van een auto te berekenen. Ook is het logisch dat als de auto vol zit met deuken en andere schades dat de auto dagwaarde dan lager ligt. Naast het bouwjaar, de kilometerstand en de staat van de auto wordt de dagwaarde ook bepaald door accessoires in en rondom de auto. Heb je bijvoorbeeld een luxe geluidssysteem, of een ingebouwd navigatiesysteem in je auto, dan is de dagwaarde uiteraard hoger dan dezelfde auto zonder deze opties.

Een makkelijke mogelijkheid om de dagwaarde te berekenen

Een simpele mogelijkheid om vlot en redelijk precies de dagwaarde van jouw auto de checken, is via een aantal handige tools op het internet. Op de website vul je een aantal informatieve vragen over de auto in als het merk, het model, de kilometerstand, het bouwjaar en de kosten van de eventuele extra accessoires. Zodra jij alle gegevens correct hebt ingevuld, kun je verder klikken en moet je soms even wachten. Na het wachten wordt de geschatte dagwaarde van jouw voertuig weergegeven. Het is inderdaad een geschatte dagwaarde dus het zal iets kunnen variëren, maar het zal ongeveer kloppen. Er zijn een hoop sites op het internet die deze dienst geheel gratis aanbieden. Deze sites zijn te vinden onder het zoekterm: Dagwaarde auto berekenen. Naast een internetsite is het ook mogelijk om je verzekeraar op te bellen of te mailen. Je kunt via de telefoon of mail vragen om de dagwaarde van jouw voertuig, als je dit doet weet je zeker dat het goed is.