De 3 tips hoe je snel met jouw bedrijf kan starten

Je hebt een super goed idee waar je de markt mee op wilt! Maar, je moet eerst allerlei zaken regelen voor je als ondernemer echt aan de slag mag gaan. Om dit proces zo soepel als mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet waar je direct mee aan de slag kan gaan. Ben jij klaar om te ondernemen? Dan is het een goed idee om dit rijtje af te gaan.

Bedrijfs- en merknaam checken

Je ziet al helemaal voor je, jouw product of dienst gaat het gat in de markt opvullen. De bedrijfsnaam heb je al bedacht en deze wil je graag ook gaan gebruiken als merknaam. Helaas lopen veel ondernemers tegen dezelfde problemen aan en dat is dat hun bedrijfsnaam al bestaat. Het zou vervelend zijn als je dan alles al in gang hebt gezet waardoor je uiteindelijk vertraging op gaat lopen. We raden een merknaam check aan bij een gerenommeerde partij in Nederland. Hierdoor worden er in alle registers gezocht naar een zelfde naam. Mocht deze overeenkomen dan weet je dat je iets anders moet verzinnen.

Inschrijven bij de KVK

Jouw merknaam is geheel vrij en je kan aan de slag! Tijd om een bezoekje te brengen aan de KVK. Afhankelijk waar jij zit, kan je naar de gewenste locatie gaan. Tijdens zo’n gesprek zal je moeten uitleggen wat je gaat beginnen en wat het doel is van jouw bedrijf. Zodra dit erop zit kan je officieel van start gaan.

Marketingplan

Een marketingplan mag niet ontbreken. We raden je aan om hier zo snel als mogelijk mee aan de slag te gaan nadat je jezelf hebt ingeschreven bij de KVK (of ervoor). Stel realistische doelen en zorg voor een werkzaam marketingbudget zodat je de naamsbekendheid van jouw merk kunt uitbreiden.