De geschiedenis van de auto

De auto is een vervoersmiddel waar we tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Waar de mens zich vroeger bewoog met de benenwagen, per paard of per kameel worden lange afstanden nu standaard met de auto afgelegd (op de trein, boot en het vliegtuig na). Maar hoe is de auto ontstaan? En hoe zijn we gekomen tot elektrische auto’s, zoals de Kia EV6? Lees nu verder en ontdek!

De eerste motoren

De eerste auto’s werden gedreven door stoomkracht in de 17e/18e eeuw in Engeland. In diezelfde eeuw werden de eerste elektrische auto’s gebouwd. Iets later is er tevens voor het eerst sneller dan 100 k/m per uur gereden met een elektrische auto in 1889. Uiteindelijk wonnen brandstofmotoren de strijd van de elektrische motoren. Daarna is de focus op de productie van brandstofmotoren komen te liggen. Het is wel ironisch dat we nu, ruim 100 jaar later, weer teruggaan naar de productie van elektrische auto’s.

Autoproductie sinds de jaren 50 van de vorige eeuw

In de Tweede Wereldoorlog is er in een hoog tempo veel ontdekt qua motoren en overige techniek. In de jaren na de oorlog kregen ook particuliere bedrijven hoogte van deze ontwikkelingen en dit was onder andere terug te zien in de autoproductie. Japan neemt in deze periode haar positie in de automarkt. De focus van autoproductie ligt op design en comfort in deze periode (tot de jaren 90 ongeveer).

Autoproductie sinds de jaren 90 van de vorige eeuw

Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw zijn een aantal grote autofabrikanten begonnen met het experimenteren met elektrische en hybride auto’s. Het aandeel van deze auto’s is sinds die tijd alleen maar toegenomen. Zeker tegenwoordig met het oog op het milieu wordt deze tak van de autobranche steeds belangrijker.

Zie jij jezelf al elektrisch rijden?

Zie jij jezelf al elektrisch rijden maar vind je de investering te groot of heb je een andere reden om geen elektrische auto te kopen? Dan kun je ook kiezen voor leasen. Zo kun je een Skoda Enyaq leasen bij Mobility Service Nederland. Zo heb je alle voordelen van een leasedeal, zonder dat je vastzit aan de auto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *