De gezondheidseffecten van zwarte thee

Thee is een van de meest gedronken dranken ter wereld. Naast dat het een lekker drankje is voor op de bank in de avond of bij de high tea, heeft zwarte thee een onwijs positief effect op de gezondheid. Zo wordt zwarte thee gezet van de Camellis sinensis plant en gemengd om andere smaken te creëren. Wil jij ook weten wat de drie voordelen zijn van zwarte thee? Lees dan snel verder.

1.      Bevat antioxidanten

Het is algemeen bekend dat antioxidanten onwijs goed zijn voor de gezondheid. Zwarte thee bevat stoffen die een antioxidant werking hebben, welke zorgen voor een afname van het risico op chronische ziektes en voor bevordering van de gezondheid. Daarnaast zitten er veel vitaminen in zwarte thee, namelijk B1, B2, B3 en B5, C en E. deze vitaminen zijn goed voor je zenuwstelsel en je weerstand en bevorderen de werking van je zenuwstelsel.

2.      Verlaagt de bloeddruk

Een hoge bloeddruk kan verschillende problemen opleveren voor de gezondheid. Wanneer drie koppen zwarte thee per dag zou drinken kan dit bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk en de kans op een beroerte aanzienlijk verlagen.

3.       Betere concentratie

Zwarte thee kan helpen bij het verbeteren van je concentratie. Zwarte thee bevat namelijk cafeïne waardoor je meer actief kan worden en je beter kan concentreren en meer alert wordt.

Wat voor theesmaken vallen onder zwarte thee?

Zwarte thee wordt vaak gemengd, dit om een veel rijkere en soms fruitigere smaak te krijgen. Wil je precies weten welke thee soorten allemaal onder zwarte thee vallen? Kijk dan snel hier, hier kan je gelijk zwarte thee kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *