De voordelen van wimperserums

Steeds meer vrouwen gebruiken wimperserums. Ze zijn inmiddels bekend met de voordelen en merken dat hun wimpers steeds langer én voller worden. Het is een natuurlijke manier voor het verlengen van de wimpers, zonder dat je aan de haal gaat met chemische producten en extensions. Klinkt ideaal, toch? Ben je nog niet helemaal overtuigd of wil je meer weten over deze serums? Lees dan snel verder!

Verzorging

Een wimperserum is een ideale verzorging voor de wimpers. De natuurlijke bestanddelen in de serums helpen je wimpers om te groeien en voeden deze tegelijkertijd. Ieder merk wimperserum is anders en zo wisselen ook de ingrediënten dus ook per serum. Om te wimpers langer én voller te laten lijken, moet een wimperserum het liefst uit zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten bestaan. Toch bestaan er veel wimperserums die vol zitten met chemische ingrediënten. Aangezien deze chemische wimperserums voor nogal wat kritiek hebben gezorgd, is het belangrijk dat je goed nagaat of een wimperserum voldoet aan de EU-wetgeving. Zo mag bijvoorbeeld het stofje Bimatoprost er niet in zitten! Let hier dus goed op bij een wimperserum bestellen.


Groeifasen

Het grote voordeel van wimperserums is dat ze de groeifasen van een wimper optimaal beïnvloeden. Elk wimperhaartje heeft namelijk een groeicyclus van ongeveer 6-8 weken, hierbij doorloopt het wimperhaartje drie verschillende groeifasen. In de eerste fase groeit het haartje vanaf het begin af aan tot een babyhaartje. In de tweede fase groeit de wimper verder door en wordt het haartje dikker én langer. Bij de derde fase valt de wimper uit en begint de cyclus weer vanaf het begin af aan. Wimperserum verlengen als het ware de groeifase en vertragen het uitvallen van de wimper, waardoor het wimperhaartje dus meer tijd heeft om een optimale lengte te bereiken en dus ook steeds langer lijkt.