Een domeinnaam verzinnen? Volg dan deze tips

bedrijfsnaam verzinnen

Een domeinnaam verzinnen kan best lastig zijn. In dit artikel gaan we u tips geven hoe u een goede domeinnaam kan verzinnen. Wat is een domeinnaam eigenlijk? Een domeinnaam is een webadres. Het is dus de naam van je webadres en een deel van de URL. Bezoekers gebruiken deze naam om je website te vinden. Als je wilt dat mensen je website bezoeken dan is een goede domeinnaam belangrijk. Het kan echter enorm lastig zijn om een goede te vinden.

Gerelateerd aan uw bedrijf

Het is ten eerste belangrijk dat de domeinnaam gerelateerd is aan uw bedrijfsnaam. U wilt natuurlijk dat mensen direct denken aan uw bedrijf. Als u dus al een goede bedrijfsnaam heeft moet u een domeinnaam verzinnen die daaraan gerelateerd is. Helaas zijn er al veel domeinnamen bezet. U moet daarom een variant op uw originele idee verzinnen. Gebruik bijvoorbeeld een afkorting of plak Nederland achter de naam, als uw bedrijf gevestigd is in Nederland. Als u nog geen bedrijfsnaam heeft, moet u een bedrijfsnaam verzinnen. Lees dan vooral verder bij de volgende tips, voor inspiratie. Ook als u niet een website heeft voor een bedrijf, maar voor bijvoorbeeld een blog, dan is het nog belangrijk om een pakkende naam te hebben. Dus u kan alsnog de komende tips gebruiken. 

Een sterke bedrijfsnaam verzinnen

Een goede bedrijfsnaam voldoet aan een paar voorwaarden. Het is vaak een korte en pakkende naam. Het is dus niet te ingewikkeld en daardoor makkelijk te onthouden. Daarbij helpt het als de bedrijfsnaam goed uit te spreken is. Maak dus geen ingewikkelde combinaties en kies geen bedrijfsnaam in voor veel mensen een vreemde taal. Verder is het beter als u een originele naam heeft. Hoe vaker de naam al voorkomt, hoe minder hij eruit zal springen en hoe minder mensen hem zullen onthouden. Verder is het belangrijk dat je domeinnaam wordt gevonden door google, dit kan immers leiden tot meer bezoekers. Als u bijvoorbeeld eigenaar bent van een website dat planten verkoopt. Zorg er dan in ieder geval voor dat het woord ‘plant’ in je domeinnaam zit. Zo vinden mensen die planten willen kopen je website makkelijker. Verder kan je achter je domeinnaam kiezen voor verschillende domeinextensies. In Nederland zijn vooral .nl en .com populair. Maar er zijn veel meer mogelijkheden, misschien vind jij bijvoorbeeld .org of .net wel veel passender! Denk hier goed over na.

Versleutelen van website-verkeer

U wilt natuurlijk dat uw bezoekers veilig zijn op uw website. Een manier om dat te doen is het versleutelen van de website. U website wordt dan beveiligt en uw domeinnaam wordt ook voorzien van een slotje. Bezoekers kunnen op deze manier zien dat het een beveiligde website is. U kan dit doen op twee manieren. U kan ten eerste een betaald certficaat regelen van GeoTrust of Sectio. Zij doen dan ook een domeinnaam-controle. Ze kijken of het certificaat daadwerkelijk is aangevraagd door de domeinnaam-houder. Dit geeft dus een extra betrouwbaarheid. U kan ook het certificaat krijgen via Let’s Encrypt. Zij geven gratis certificaten, maar doen alleen niet de domeinnaam-controle. Verder doen ze qua beveiliging niet onder. Let’s Encrypt is dus helemaal geen slechte keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *