Eerste rijles vaak behoorlijk spannend voor cursisten

Verkeersschool

Het volgen van een eerste rijles kan vaak behoorlijk spannend zijn! Wie wordt je instructeur? In welke lesauto worden de rijlessen gevolgd? Enzovoorts. Gelukkig blijkt het volgen van de autorijlessen vaak behoorlijk mee te vallen. Daarbij kun je de lessen op je eigen tempo volgen, zodat je vol zelfvertrouwen aan het praktijkexamen begint. Voordat je aan het praktijkexamen deel kunt nemen, zal je eerst het examen voor de theorie achter dit rijbewijs moeten behalen. Op internet vind je handige programma’s waarmee je deze theorievragen kunt oefenen. Zo vergroot je de slagingskans tijdens het examen.

Eerste rijles

Voorbereiding op je eerste rijles

Om je eerste rijles goed door te komen, is het verstandig om vooraf de nodige voorbereidingen te treffen. Zoek bijvoorbeeld uit wat een betrouwbare rijschool bij jou in de buurt is. Er zijn verschillende manieren om rijscholen met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar het slagingspercentage van rijscholen. Een hoog slagingspercentage zegt vaak iets over de kwaliteit van de instructeurs. Daar waar een laag slagingspercentage duidt op een groot aantal cursisten, die te vroeg naar het examen worden gestuurd. Ook kun je op internet naar recensies van andere cursisten zoeken. Wat zijn de sterke punten van een rijschool? Op welke punten kan een rijschool zich nog ontwikkelen? Enzovoorts.

Osseforth

Proefles aanvragen bij een rijschool

Wanneer je een geschikte rijschool gevonden hebt, ben je klaar om aan de rijlessen te gaan beginnen. Het is verstandig om te starten met een eerste proefles! Tijdens de proefles maak je kennis met de instructeur, die je naar het praktijkexamen zal begeleiden. Ook zit je voor het eerst in de lesauto, waarin de rijlessen gevolgd worden. Na de proefles kun je een lespakket bij de rijschool afnemen of besluiten om nog even verder te kijken. Houd er rekening mee dat er vaak kosten aan een proefles verbonden zitten, als je toch voor een andere rijschool kiest.