Gezonde friet recepten

Ben je een groot fan van friet, maar wil je niet iedere keer een vettige zak met friet eten? In dit artikel delen we een aantal gezonde friet recepten die jou het friet-gevoel geven en bomvol van smaak zijn. Je kunt thuis experimenteren met de verschillende recepten en er ook gezonde burgers bij maken of een grotere portie friet.

Zoete aardappelfriet

Zoete aardappel is een goede bron van vitamine C en bevat veel antioxidanten. Je kunt de frietjes eten met schil, maar ook zonder. Zoete aardappelfriet is het lekkerst en gezondst uit de oven. Dit zorgt voor de knapperige smaak en je hoeft hierbij niet veel olie te gebruiken. Kies voor koolhydraatarme mayonaise of bereid zelf een saus die je lekker vindt.

Low carb friet

Ben je geen fan van zoete aardappelfriet en heb je liever een lekkere portie friet? Kies dan voor low carb friet. Hier zit maar liefst 30% minder koolhydraten in en je hoeft geen frituur te gebruiken. Je bepaalt zelf hoeveel olie je gebruikt en je kunt het combineren met een gezonde burger. Denk hierbij aan een burger met volkoren, koolhydraatarm brood of een slaburger waarbij je geen brood eet. Eet je liever geen burger? Kies voor een vullende koolhydraatarme salade die je kunt combineren met de frietjes.

Groentefriet

Heb je een streng, koolhydraatarm dieet die je momenteel volgt waar aardappels eigenlijk niet in passen? Probeer eens groentefriet uit. Denk aan wortel- of pompoenfrietjes. Beide soorten kun je bakken in de oven en met schil eten. Ook kun je beide bereiden met knoflookpoeder. Hou je van een pittige smaak? Gebruik een beetje chilipoeder en leg wat gesneden pepers tussen het friet in de oven. Ook boontjes kun je gebruiken als frietvervanger met parmezaanse kaas voor de smaak. Binnen 20 minuten heb je je eten op tafel en kun je ultiem genieten van een gezonde hap.