Hoe SEO jouw website meer gratis bezoekers gaat opleveren

Ben je net begonnen met je website of besta je al een aantal jaren? Dan hopen we dat je al eens nagedacht hebt over de mogelijkheid om meer bezoekers naar je website te trekken. Dit doe je door middel van zoekmachine optimalisatie. Hiermee optimaliseer je jouw website om beter in de zoekresultaten van de zoekmachines te komen. Dit is ontzettend belangrijk omdat je anders geen gratis bezoekers gaat aantrekken. We raden je aan om hiermee aan de slag te gaan.

Wat is het?

Zoekmachine optimaliseren is, zoals we net omschreven, hoger ranken in de gratis zoekresultaten van zoekmachines als Google en Bing. Het grote voordeel aan SEO is dat het erg duurzaam is en lang mee gaat. Daarnaast hoeven de kosten niet heel hoog te zijn.

Wat is scoren in Google?

Scoren in Google wilt zeggen datje met een specifiek zoekwoord of zoekwoorden hoog in de zoekresultaten wordt weergegeven. Dit doe je door middel van de drie belangrijke pijlers van SEO: on-page, on-site en off-site. Dat wilt zeggen content, technisch en website autoriteit. Door deze 3 pijlers goed op te (laten) pakken zorg je er voor dat je hoger in de zoekresultaten komt.

Wat kan het mij opleveren?

Dat is een lastige vraag waar ik niet direct een antwoord op heb. Het is belangrijk om te onderzoeken op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden, wat het bijbehorende zoekvolume is van deze zoekwoorden en welke posities je wilt behalen. Daarom is een SEO scan zo belangrijk.

Hoe goed sta ik er voor met SEO?

Als je wilt weten hoe goed jouw website is opgebouwd dan kunnen we jou een SEO scan aanraden. Door middel van deze scan wordt er gekeken naar de 3 pijlers waaraan je moet voldoen. Wat is jouw score? Zoek het online uit en laat je vervolgens goed adviseren.