Interessante bijbanen in verschillende sectoren

De interesse naar branches voor bijbanen is enorm veranderd de afgelopen jaren. Studenten vinden het steeds belangrijker dat ze veel leren bij hun bijbaan en dat er groeimogelijkheden zijn. Goed verdienen naast je studie is geen prioriteit meer zoals dit voorheen wel is geweest. We zien ook dat er sectoren zijn waar een tekort is aan personeel. Dit komt weer door de interesse in andere studies waar je later veel kunt verdienen. Toch zijn dit bijbanen waar je ook veel kunt leren en waar je op de lange termijn meer geld kunt verdienen dan je in eerste instantie dacht. Waar is dit nu precies?

De bouw- en zorgsector

We zien een enorm tekort aan personeel in de bouw- en zorgsector. Wel hebben we hier nog steeds een hoop personeel nodig. Het is ook mogelijk om op de lange termijn door te groeien binnen deze sector. Je kunt uiteindelijk als manager van een team voor bijvoorbeeld apparatenbouw verdergaan en mensen aansturen. Het is wel belangrijk dat je genoeg ervaring opdoet en deze rol ook zelf wilt uitvoeren. Hetzelfde geldt voor de zorgsector. Door te laten zien dat je ook iets extra’s wilt bijdragen en ook tijdens je studie je best te doen, kunnen er een hoop extra mogelijkheden bij komen.

Hoe kan ik doorgroeien

Doorgroeien bij je bijbaantje klinkt misschien onmogelijk, maar dat is het zeker niet. Wil je graag doorgroeien en na je studie fulltime aan de slag gaan bij je bijbaan? Dan kun je dit ruim van tevoren al bespreekbaar maken bij je werkgever. Je werkgever gaat samen met jou kijken wat de mogelijkheden zijn. Het is ook mogelijk om voor te stellen een plan te maken. Hierin stel je samen doelen op die jij binnen een bepaalde tijd moet halen. Zo kun je weer een stap groeien en uiteindelijk je carrière verder uitbreiden.