Koop een leuke vintage kist voor in je huis

Vintage is helemaal in, al een aantal jaar. Niet alleen zie je het terug in kleding en meubels, maar ook vintage kisten zijn weer heel populair aan het worden. Kisten, kratten en munitiekisten zijn maar een paar van de soorten kisten die helemaal in zijn en veel worden gekocht. Munitiekisten zijn niet alleen gaaf, maar hebben ook een hele hoop geschiedenis achter zich. Natuurlijk hoef je deze munitiekisten niet te gebruiken voor munitie, ze staan ook erg leuk als decorstuk of functioneel meubel. Om je te helpen met het uitzoeken van een goede munitiekist, hebben we een paar tips voor je verzameld.

Zo kies je de beste munitiekist uit

Er worden veel vintage meubels en kisten verkocht. Of je nu gaat kijken in een kringloopwinkel of langsgaat bij de jaarlijkse rommelmarkt. Ook online in webwinkels of marktplaats worden veel vintage kisten zoals munitiekisten aangeboden.  Om een goed idee te krijgen van de munitiekisten die worden verkocht, is het handig gewoon even lekker rond de struinen in de winkels of op het internet. Kijk lekker rond en bedenk welke soort munitiekisten je het leukste vindt en welke het beste zouden passen bij jouw interieur. Liever een houten munitiekist of toch een van staal?

Hieraan herken je een vintage munitiekist

Vintage munitiekisten, dat meestal een stalen of houten munitiekist is, kun je op verschillende manieren herkennen. Meestal is de herkomst van een munitiekist makkelijk te bepalen. Zoek bijvoorbeeld uit wie deze kist gemaakt heeft, waar deze gemaakt is en wanneer. Dan weet je ook meteen zeker of het een vintage kist is. Vintage is ouder dan 30 jaar. Check ook de gebruikssporen en de afwerking. Een munitiekist die vintage is, is meestal van chroom of hout. Aan gebruikssporen zoals krassen of deukjes kun je herkennen dat de kist gebruikt en tweedehands is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *