Leren is voor iedereen!

Lees dit voordat je een opleiding kiest

Elke opleiding is anders, daarom is dus elke dag ook weer anders en uniek. Het hangt heel erg af wat jouw kwaliteiten zijn en wat jij leuk vindt om te doen. Hou je ervan om een dag te hebben die altijd anders is en administratieve werkzaamheden te doen? Dan past een administratieve opleiding misschien wel bij jou, maar er zijn heel veel verschillende soorten opleidingen betreft de administratie. Bij HRM bijvoorbeeld doe je heel veel gevarieerde werkzaamheden die allemaal een beetje te maken hebben met verschillende functies. De hrm opleiding mbo is erg divers en erg breed, omdat je bij de hrm opleiding mbo veel kennis krijgt die je kan gebruiken voor later. Zo kan je later dus ook bij heel veel verschillende bedrijven aan de slag. Ideaal!

Pedagogiek is zoveel meer!

Als je een mbo pedagogische opleiding hebt gedaan, zoals pedagogische medewerker dan kan het voorkomen dat je door wilt leren om meer over de pedagogiek te weten. Of als je al op een kinderopvang werkt dat je je wilt verdiepen in de kennis betreft pedagogiek en misschien zelfs een pedagoog wilt worden. De opleiding hbo pedagogiek sluit na de mbo pedagogisch medewerker goed aan, je leert hoe je goede observaties kan maken en gesprekken kan houden met ouders. Ook kan het voorkomen dat er een kind is die geobserveerd moet worden op een groep op de kinderopvang, hier moet een plan voor gemaakt worden. Dit leer je tijdens de opleiding hbo pedagogiek ook. Naast het werken op een kinderopvang krijg je na deze hbo opleiding veel meer mogelijkheden, je kan bijvoorbeeld ook bij een consultatiebureau of GGD gaan werken.

Hulp is onderweg

Op het consultatiebureau, bij de peuterspeelzaal, BSO, kinderdagverblijf, etc. kunnen opvoeders langskomen die met hun handen in het haar zitten. Denk aan dat het een gevecht is tijdens het avondeten, hun kind wilt echt niet eten of gaat echt niet slapen. Dan is het heel erg fijn als een pedagoog of iemand die gespecialiseerd is in kinderen ouders advies kan geven, zodat ze gerustgesteld kunnen worden en met een gerust hart weer naar huis gaan. Elke situatie van een opvoeder is weer anders, daarom is elk advies ook weer anders. De pedagoog moet zich daarom ook goed in kunnen leven in de opvoeders en in het kind. De pedagoog helpt de kinderen en de opvoeders stevig in hun schoenen te staan en hun eigen kracht te leren kennen.

Gelijk toepassen in praktijk

Of je nu werkt in de kinderopvang, BSO, peuterspeelzaal of een ander bedrijf met kinderen, er zullen vast en zeker situaties voorkomen waar je zelf door de bomen het bos even niet meer ziet. Door een opleiding te volgen, leer je veel theorie die zeker toegepast kan worden in de praktijk. Het kan zijn dat je thuis een gezin hebt en een moeilijke eter thuis hebt. Dan kan meteen sommige methodes al toepassen van de opleiding. Slaapt er op je werk bijvoorbeeld de kinderopvang een kindje heel slecht dan kan je kijken hoe je op een leuke manier het kind naar bed kan brengen of misschien met een slaapplan. Er zijn veel verschillende methodes en veel van deze methodes worden tijdens de opleiding besproken. Deze kan je meteen in de praktijk oefenen, wat erg fijn is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *