Mijn auto rijdt haperend, wat is de oorzaak?

Onderdelen auto

Rijdt uw auto hortend en stotend, dan wel haperend? Hier kunnen diverse oorzaken aan ten grondslag liggen, maar hopelijk is het niets anders dan een kapotte bougie. Bougies geven vonken af aan de cilinders. Is er een bougie kapot of vervuild, dan werkt de betreffende cilinder niet meer, waardoor de auto alleen nog maar functioneert op de overgeblevene cilinders. Natuurlijk is de auto niet gemaakt om te rijden op één cilinder minder, waardoor deze hortend en stotend zal rijden.

Auto rijden

Bougies voordelig online te bestellen

Bougies zijn totaal niet duur in aanschaf. U kunt sets direct bestellen op auto onderdelen websites. Bougies tegen goede prijzen online zijn alleen hier verkrijgbaar www.onderdelenstore24.nl. Ligt het probleem dus bij de bougies, dan is er eigenlijk weinig aan de hand. U kunt in principe de bougies zelf vervangen. Bij de bouwmarkt kunt u een bougiesleutel kopen hiervoor, of u leent er een van een kennis of buur. Het wil daarnaast wel eens voorkomen dat de gangbare bougiesleutel te kort is, u hebt dan een (veel) langere bougiesleutel nodig. Kunt u deze niet bij de bouwmarkt aanschaffen, dan kunt u deze gewoon online bestellen.

Monteur nodig

Wat als de oorzaak niet bij de bougies ligt?

Helpt het vervangen van de bougies niet met betrekking tot het rijgedrag van uw auto? Blijft de auto haperend rijden: bezoek dan de garage. De garage zal diverse onderdelen nalopen van de auto. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het roetfilter is verzadigd, maar ook andere oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan schokkend rijden. Wordt er bij de garage echter geen oorzaak achterhaald, dan zal de computer worden uitgelezen, waarbij het euvel snel boven water zal komen. Het kan zijn dat er een computerstoring is opgetreden, of dat bepaalde sensoren niet meer naar behoren werken. Wat de oorzaak ook is, na het uitlezen van de computer hebt u zekerheid.