Tuintools die erg handig kunnen zijn

Als je wilt gaan werken in de tuin, moet het natuurlijk leuk blijven. Je wilt geen klachten oplopen aan je rug of aan je knieën. Hiervoor is tuin gereedschap nodig waar je dit mee kunt voorkomen en waar je de beste resultaten mee kunt bereiken in jouw tuin. Ook zal dit veel tijd kunnen besparen, waardoor je meer tijd hebt om van jouw tuin te kunnen genieten.

De beste tuintools

Wat vooral essentieel is, is een tuin bezem en hark. Deze zijn meestal van aluminium en kunststof. Hiermee kan je al je bladeren vegen. Heb je geen zin om elke keer te moeten bukken en vegen? Dan is een husqvarna bladblazer een goed idee. Deze zou je gewoon vast kunnen houden, maar ook is het mogelijk om deze op je rug te houden. Hierdoor heb je wat meer balans, wat er ook voor zorgt dat de kans op rugklachten van het bukken verminderd wordt.

Elektrisch gereedschap

Mocht je nou een groot stuk gras hebben, is een elektrische grasmaaier een goed idee. Sommige grasmaaiers kunnen tot een oppervlakte van wel 800 vierkante meter. Maar als jouw tuin volstaat met bijvoorbeeld bomen, waar je graag iets aan zou willen doen, dan kan je een elektrische kettingzaag nemen. Dit hoeft niet per se elektrisch te zijn, er is ook een benzine kettingzaag beschikbaar. Deze zijn niet alleen geschikt voor bomen, maar ook verschillende struiken.

Ook een hogedrukreiniger is handig om vuil mee weg te spuiten, waardoor alles gelijk mooi schoon wordt.

Heb je een moestuin?

Dan is tuingereedschap zoals een spade, een schop en een krabber heel erg handig. Ook kan je hiervoor zoals eerder genoemd een tuinhark nemen om de overige blaadjes mee weg te harken. Wel zou je ervoor kunnen kiezen om een rek er bij te kopen, waar je al je tuingereedschap aan zou kunnen hangen. Deze zijn meestal van staal en een goede oplossing voor losliggende tuintools. Voor een moestuin zijn speciale handschoenen erg handig. Deze zijn er in verschillende maten en hebben een groot gebruikscomfort doordat ze een goede grip hebben en als je de juiste maat hebt, passen ze ook vaak perfect.

Kleiner tuingereedschap voor een moestuin of andere takken

Je kan er ook voor kiezen om in plaats van een hele kettingzaag iets kleiners te kopen. Hier heb je de keuze voor een snoeischaar of een takkenschaar. Deze kan je gebruiken door takken van planten goed te snoeien. Wel moet je ervoor zorgen dat hij scherp genoeg is en niet snoeit wanneer het vriest. Zo blijft jouw plant onbeschadigd. Een takkenschaar is langer dan een snoeischaar en kan je wat makkelijker gebruiken als een tak wat dikker is, dus let er goed op wat je in je tuin hebt staan.

Niet alleen een rek is handig

Zoals al eerder genoemd kan je een stalen rek kopen om je tuingereedschap aan te hangen. Maar niet alles past natuurlijk aan zo’n rek. Je kan hiervoor een houten kast kopen waar je je gereedschap netjes in kan opbergen, of een grote opbergbox die je erg makkelijk schoon kunt houden, ondanks de weersomstandigheden. De opbergboxen zijn ook buiten te houden, en hoeven dus geen ruimte in beslag te nemen in een je garage of tuinhuisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *