Waarom iedereen een alarmsysteem zou moeten hebben

draadloos alarmsysteem

Een alarmsysteem klinkt misschien als iets voor in films. Je ziet een groot, duur huis voor je met allemaal mooie spullen. Daarbij is er een uiterst geavanceerd alarmsysteem aanwezig die al de boeven signaleert! Veel mensen denken dus dat een alarmsysteem alleen iets voor rijke mensen is. Mensen die veel kapitaal in hun huis hebben. Toch is niets minder waar. Ook bij jan modaal komen er veel inbraken voor. Voor de gemiddelde Nederlander kan het dus ook voordelen hebben om een alarmsysteem te hebben. Er komen zelfs regelmatig inbraken voor bij mensen die onder modaal verdienen. Inbrekers kunnen namelijk altijd wel iets van waarde meenemen, denk maar aan een tv. In dit artikel gaan we uitleggen waarom eigenlijk iedereen een alarmsysteem zou moeten hebben. 

Preventief

De eerste reden waarom iedereen een alarmsysteem moet hebben, is omdat een alarmsysteem preventief kan werken. Als inbrekers een alarmsysteem bij jouw huis zien staan en niet bij de buren, zullen ze eerder geneigd zijn om jouw huis over te slaan. Een alarmsysteem werkt dus behoorlijk afschrikwekkend. En zelfs als de inbrekers niet door hebben dat er een alarmsysteem is, kan het nog werken. Stel ze zetten een stap in je huis en er gaan opeens allemaal alarmen af, dan maken ze dat ze wegkomen. Zonder dat ze dan ook nog maar iets hebben meegenomen. Een alarmsysteem voorkomt dus dat dieven dingen uit je huis meenemen. 

Je voelt je veiliger en je bent veiliger.

Stel je hebt bijvoorbeeld een draadloos alarmsysteem aangeschaft en er zijn minder inbraken. Dan ben je dus een stuk veiliger. Inbrekers worden namelijk afgeschrikt door het systeem, zie vorige alinea en de politie wordt meteen gewaarschuwd.  Daarnaast geeft het ook een groot gevoel van veiligheid. Je hoeft ’s nachts niet meer bang te zijn dat er opeens een inbreker binnenkomt. Zo kan je je dus een stuk prettiger gaan voelen in je eigen huis. Daarnaast is je huis ook beter beveiligd als jij bijvoorbeeld op vakantie bent. Je kan vaak instellen dat de politie direct op de hoogte wordt gesteld als het alarm afgaat. Let wel op sommige mensen worden juist achterdochtiger met een alarmsysteem, omdat ze veel meer bezig zijn met de kans op inbraken. Ook kan een alarmsysteem per ongeluk worden geactiveerd, bijvoorbeeld door huisdieren. Dit geeft ook een ander nadeel. Als jij bijvoorbeeld op vakantie gaat en je vraagt vrienden om bijvoorbeeld de planten water te geven. Dan moet je ze de werking van het alarmsysteem grondig uitleggen, anders gaat het systeem voor niks af. Dat wil je natuurlijk niet hebben.

Verzekering

Het is natuurlijk logisch dat een alarmsysteem een hoop kosten met zich meebrengt. Je moet een alarmsysteem aanschaffen, je moet het onderhouden en je moet een abonnement afsluiten bij de alarmcentrale. Het is dus geen goedkope actie. Echter het kan je ook geld besparen. Je huis is namelijk veiliger. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering wordt hierop gelet, je kan dus voor minder geld dezelfde verzekering krijgen. Dit zorgt ervoor dat de kosten van het alarmsysteem weer wat meer mee zullen vallen. Kortom een alarmsysteem geeft ontzettend veel voordelen op het gebied van veiligheid en preventie. Helaas kost het wel wat, maar meestal hoeft u weer minder aan de verzekering te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *