Wastafel kopen: tips

Wil je een wastafel kopen voor in je badkamer of slaapkamer? Dan zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Wij geven je in dit artikel twee tips.

  1. Bepaal waar de aansluiting moet komen

Als je de wastafel in je badkamer wilt plaatsen, heb je als het goed is al een aansluiting voor het water. Het beste is om de nieuwe wastafel ook hier te plaatsen, zodat er geen leidingen verlegd hoeven te worden. Wil je hem toch liever op een andere plek hebben? Bekijk dan wat hierin mogelijk is. Wil je een wastafel in een slaapkamer plaatsen en heb je hier nog geen aansluiting? Dan moeten er sowieso leidingen worden aangelegd. Bepaal dan ook van tevoren samen met een specialist wat mogelijk is.

  1. Houd rekening met het formaat

Je wilt niet een wastafel kopen en er straks achter komen dat hij niet past. Of misschien past hij wel, maar blijft er weinig loopruimte over of komt hij te dichtbij het toilet. Zorg er daarom voor dat je van tevoren weet welk formaat je nodig hebt. Hoeveel ruimte heb je over voor de wastafel en hoeveel ruimte wil je houden tussen de wastafel en het looppad of tussen de wastafel en het toilet? Zorg ervoor dat je dit van tevoren goed opmeet.