Wat doe je wanneer je lekkage hebt?


Wanneer uw huis met waterschade wordt geconfronteerd, raakt u gemakkelijk overweldigd. Uw aanvankelijke stress zal waarschijnlijk het gevolg zijn van het feit dat uw pijp net barst en uw kelder onder water loopt, of dat uw kraan al weken lekt zonder uw medeweten en u onmogelijk uw hoofd eromheen kunt wikkelen zoals u het niet opmerkte. Nadat die aanvankelijke stress is weggenomen, komt er nog meer stress rond schadebeperking, terwijl je door je huis klautert en probeert de schade die momenteel aan je huis wordt toegebracht te verminderen. Terwijl er een miljoen verschillende gedachten in je hoofd rondrennen, kan het moeilijk zijn om je te concentreren op wat je zou moeten doen. Om te weten wat u moet doen, is het belangrijk om vast te stellen welk type waterlek u heeft.

Voorreiniging

Zorg ervoor dat u contact heeft opgenomen met de verzekeringsmaatschappij en zij de schade hebben ingeschat voordat u een grote opruimactie uitvoert! Draag rubberen laarzen, rubberen handschoenen, stof en oogmaskers om de kans op letsel of infectie te minimaliseren.

Schakel de stroom uit

Dit is vooral belangrijk als de overstroming zich boven de uitlaatleiding bevindt. U moet mogelijk een elektricien bellen als de stroomonderbreker buiten bereik is.

Desinfecteren en licht uit

Desinfecteer alles dat is aangeraakt door stilstaand water. Zorg ervoor dat u ramen en deuren opent en ventilatoren en ontvochtigers laat draaien om de ruimte te helpen drogen.

Preventie

Om beschadigende of zelfs niet-beschadigende lekken te voorkomen, kan een lekdetectie- en automatisch uitschakelsysteem waarschuwingen geven via uw mobiele apparaat of computer wanneer het watergebruik onregelmatig is.

Neem contact op met een dakdekker zoals Dak-brouwer, die zal je verder helpen zodat er nog niet een keer lekkage ontstaat in de toekomst. Dat wil je vermijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *