Wat zijn de voordelen van een uitzendbureau?

Een uitzendbureau werkt samen met verschillende organisaties die kandidaten zoeken voor een bepaalde functie. Het uitzendbureau heeft een bestand met potentiële werknemers en kan vervolgens de meest passende kandidaat vinden voor een functie. Veel mensen vinden op deze manier een perfecte baan via een uitzendbureau. Maar wat voor voordelen brengt dit uitzendbureau met zich mee? Wij vertellen het je graag.

Bestand

Het voordeel van een uitzendbureau is dat zij veel vacatures tot hun beschikking hebben en ook sneller een kandidaat kunnen vinden. Als werkzoekende kom je zo dus snel aan een geschikte baan en als werkgever vind je binnen no-time de perfecte werknemer. Uitzendbureaus kennen de markt goed en hebben een groot netwerk. Hierdoor worden ze gezien als de perfecte partner in de zoektocht naar een baan of kandidaat!

Flexibiliteit

Een ander voordeel van een uitzendbureau is de flexibiliteit. Zo worden kandidaten in veel gevallen ingezet voor bepaalde periodes of projecten. Voor een werkgever is het dus ideaal dat ze alleen kandidaten kunnen inzetten wanneer ze deze nodig hebben. Als een bepaald project weer voorbij is of het is rustiger op werk, dan hoeven ze de uitzendkrachten niet te laten komen. Dit is dus vooral fijn bij projectmatig werken.

Lange proefperiode

Als uitzendkracht heb je een langere proeftijd dan normaal. Dit komt doordat een organisatie je niet vast in dienst neemt in het begin. Meestal heb je drie tijdelijke contracten, voordat je eenmaal in dienst wordt genomen. Zo heb je niet te maken met één maand proefwerken en kun je profiteren van de drie tijdelijke contractperiodes. In ongeveer de helft van de gevallen worden de tijdelijke contracten hierna verlengd voor een vast contract. Het voordeel van de lange proeftijd is dat beide partijen kunnen beoordelen of ze voor elkaar geschikt zijn en of er kans in zit voor een vast dienstverband.