Wat zijn de voordelen van fysiotherapie?

Fysiotherapie helpt mensen van alle leeftijden met medische aandoeningen, ziekten of verwondingen die hun normale vermogen om te bewegen en te functioneren beperken.

Een aangepast fysiotherapieprogramma kan mensen helpen terug te keren naar hun eerdere niveau van functioneren en activiteiten en veranderingen in levensstijl aan te moedigen die kunnen helpen verdere verwondingen te voorkomen en de algehele gezondheid en het welzijn te verbeteren. Huisartsen verwijzen patiënten vaak naar fysiotherapie bij het eerste teken van een probleem, omdat dit wordt beschouwd als een conservatieve benadering van het omgaan met problemen. Benieuwd wat fysiotherapie zo belangrijk maakt? Lees gauw verder.

Verminder of elimineer pijn

Therapeutische oefeningen en manuele therapietechnieken zoals mobilisatie van gewrichten en weke delen of behandelingen zoals echografie, tapen of elektrische stimulatie kunnen helpen pijn te verlichten en de spier- en gewrichtsfunctie te herstellen om pijn te verminderen. Dergelijke therapieën kunnen ook voorkomen dat pijn terugkeert.

Vermijd een operatie

De fysiotherapeut Ypenburg u helpt pijn te elimineren of te genezen van een blessure, is een operatie misschien niet nodig. En zelfs als een operatie nodig is, kunt u baat hebben bij preoperatieve fysiotherapie. Als je sterker en fitter een operatie ondergaat, herstel je in veel gevallen daarna sneller. Door operaties te vermijden, worden ook de kosten van de gezondheidszorg verlaagd.

Verbeter de mobiliteit

Als u moeite heeft met staan, lopen of bewegen, ongeacht uw leeftijd, kan fysiotherapie helpen. Rek- en spierversterkende oefeningen helpen om uw vermogen om te bewegen te herstellen. Fysiotherapeuten kunnen personen goed passen met een wandelstok, krukken of een ander hulpmiddel, of beoordelen of er orthesen worden voorgeschreven. Door een individueel zorgplan op maat te maken, kan elke activiteit die belangrijk is voor het leven van een persoon worden beoefend en aangepast om maximale prestaties en veiligheid te garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *