Zo maak je je tuin kindvriendelijk

De kinderen worden ouder en komen op een leeftijd dat ze voor het eerst alleen in de tuin kunnen spelen. Het is fijn dat de kinderen zelfstandiger worden maar ook eng. Wat als er iets gebeurt, wat als ik iets niet zie? Deel van het opvoeden van kinderen is ze loslaten als ze wat ouder worden, maar dit bekent niet dat je dit niet zo veilig mogelijk kan maken. De tuin veilig maken is niet erg moeilijk en erg belangrijk. Kindvriendelijk maken betekent niet alleen veilig maken maar ook leuk. Zorg dat er voor je kinderen en eventuele speelvrienden genoeg te doen is in de tuin. En het ook een fijne omgeving is om in te spelen. 

Hoe maak ik de veilig voor mijn kind?

Er zijn veel verschillende manieren om de tuin veiliger te maken, het zal afhangen van je soort tuin, wat je kan doen. Het is handig je te informeren via internet. Het belangrijkste aan voor een veilige tuin, is het zorgen voor een goede omheining. Op deze manier weet je zeker dat je kind niet buiten de tuin komt, zonder dat je het weet. Of wanneer je bijvoorbeeld een bedrijf aan huis hebt, kan dit erg veilig zijn. Je wilt immers niet dat je kind ongezien tussen de machines of voertuigen loopt. Het is ook erg belangrijk, afhangend van de leeftijd van het kind om zwembaden of vijvers te omheinen. Zorg dat er in het zwembad of de vijver zelf geen obstakels liggen waar je kind vast in kan komen te zitten. Mocht je kind toch in het water vallen, dan kan hij of zij er toch uitkomen. Zorg daarom ook altijd dat er genoeg mogelijkheden zijn om uit het water te komen. Als ondergrond is onder de speeltoestellen is zandbak zand het veiligst. Vallen doet altijd pijn, maar een goede ondergrond voorkomt zware verwondingen.

Een gezellige en leuke kindertuin maken

Om te zorgen dat de tuin niet alleen veilig is maar ook leuk, kan het een goed idee zijn, om speeltoestellen te plaatsen. Schommels en glijbanen zijn ontzettend leuk voor kinderen. Tegenwoordig zijn er zelfs hutjes te koop die je in de tuin kan zetten. Kleine houten huisjes, erg leuk voor de kinderen, ze hebben dan echt hun eigen plek. Verder is misschien een speelveldje erg leuk. Niet alleen kunnen ze hier met buitengoed spelen ze kunnen hier bijvoorbeeld ook voetballen of andere sporten op beoefenen. Een deel bestrating is ook leuk voor een kind. Dan kan er in eigen tuin geskeelerd of geskateboard worden. Een trampoline kan ook een goede aanvulling zijn. De kinderen kunnen zich lekker uitleven, blijven sportief en kunnen zich uren bezig houden. 

Hoe maak ik de trampoline veilig

Veel kinderen zullen graag een trampoline willen, veel ouders twijfelen hier vaak nogal over. Sommige ouders zijn bang dat dit niet veilig is. Tegenwoordig is de trampoline erg veilig gemaakt. Om de trampoline zit een stevige en zachte rand waardoor je kind nooit tussen de veren kan springen. Er kan ook gekozen worden voor een net om de trampoline. Het aanbrengen van een net is aan te raden. Je kind zal nooit naast de trampoline kunnen springen of er af kunnen vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *